Hasznos alkalmazások körmözőknek

Régóta használok pár hasznos, ingyenes appot a telefonomon a körmös hóbortommal kapcsolatban; gondoltam érdekelhet benneteket, hogy milyen programok könnyíthetik meg a “körmözők” életét. A bemutatott alkalmazások mindegyike elérhető ingyenesen iOS-re és Android-ra egyaránt, a sorrendet nem praktikusság, hanem a (személyes) használat gyakorisága alapján állítottam fel.

Phonto

usefule-apps-for-nail-artists

A legtöbbet használt alkalmazásom a Phonto, mellyel egyszerűen feliratozhatjuk fotóinkat. Az ember lánya büszkén mutatja meg a nail art alkotásait a nagyvilágnak, és örül, ha újabb követőt, olvasót szerez, melynek legegyszerűbb módja, ha rátesszük az alkotásra vízjelünket. A kedvencem az app tulajdonságai közül, hogy elmenthető a felirat, amit sűrűn használunk, és egy gombnyomással felrakható a fotóra. Könnyedén változtathatunk a felirat stílusán, a betűtípuson, méreten, forgathatjuk, és ami a legjobb, “hajlíthatjuk”. Ezzel lehet a divatos “U” alakot elérni, mikor a körömágy vonalába írják a szöveget.
A feliratokon kívül 1-2 jópofa ikont, szövegbuborékot és alakzatot rakhatunk a fotóinkra, bár én ezt a funkciót sose használom. Fotót is be lehet szúrni a fotóra, méghozzá úgy, hogy kiválaszthatjuk a beszúrni kívánt fotó alakját (pl.: kör, virág, csillag, stb.); ez egyszer kétszer jól jöhet, bár én ezt sem használtam még egyszer sem. Képszerkesztési lehetőségekben viszont híjján van, egyedül csak megvágni lehet a fotókat, és csakis négyzet alakra. Másik kedvenc funkcióm, hogy az exportálásnál kiválasztható az Instagram, ami annyit tesz, hogy a feliratozott fotónkat nem menti el külön a galériánkba, hanem rögtön az Instagram alkalmazásban nyitja meg, és már posztolhatjuk is. Így nem fog duplán szerepelni a fotóink között a feliratos és az anélküli fotónk. (De természetesen kimenthető a felirazott fotó jpg és png formátumban is.)

Összegezve, a Phonto tökéletes fotók feliratozására, és IG-n való megosztására, viszont nem alkalmas fotók megszerkesztésére.

Snupps

usefule-apps-for-nail-artists

A következő kedvenc appom a Snupps, ami a weben is elérhető, és lényegében egy “nyilvántartó” alkalmazás. Természetesen a körömlakkjaim és nyomdalemezeim tartom nyilván, de akármit lehetne: ékszereket, cipőket, táskákat, egyebet. Én a praktikuma miatt kezdtem el használni, mert ha ember elér egy bizonyos lakkszámot, már nem is tudja fejben tartani, hogy miből, milyen színe van meg. Mondjuk én kis lakkszám mellett sem tudtam ezt, de ez most nem lényeg. 😀 Úgynevezett “polcokat” (csoportokat) hozhatunk létre, amikbe termékeket tölthetünk fel fotóval, opcionálisan kitölthető adatokkal. De nagyon sokféle adattal! Írhatunk hosszabb leírást is, de feltölthetjük mikor, honnan és mennyiért vettük, márka, model, mennyiség, garancia (!), és az adatok többsége ráadásul privát, tehát nem is fogja a nagyközönség látni. Mert hogy közösség is van, sőt böngészhetünk mások polcain, ha arra vágyunk (én mondjuk nem nagyon nézegetem mások cuccait), lájkolhatunk és megoszthatunk termékeket. Követhetünk is másokat, bár hogy ennek mi értelme, arra még nem jöttem rá.

Én színek szerint kategorizáltam a lakkjaim, a lemezeim meg méret szerint, de ha akarnám, lehetne márka, finish, akármi más szerint IS, mert egy terméket több polcra is rakhatunk, így igen könnyen kereshetővé tehetjük a lakk- és lemezkollekcióinkat. Szerintem roppant hasznos, főleg, hogy ha akarom, a neten is elérem, nem kell hozzá a mobilalkalmazás.

Snapseed

usefule-apps-for-nail-artists

A Snapseed egy fotószerkesztő app, ilyenből mondjuk ezerféle van az alkalmazások között, de többet is kipróbáltam, és ez vált be a legjobban. A felhasználói felület egyszerű, praktikus, nincsenek felesleges gombok, és csúszkák. Vannak előre beállított stílusok is, de ha akarjuk, egyénileg lehet a fotón szerkeszteni a jellemzőket (fehéregyensúly, kontraszt, élesítés, fényesség, telítettség, stb.) Vannak különböző alapszűrők is, vignetta, életlenítés, feliratozás, keretek és dupla exponálás is. Egyszóval szinte bármilyen szerkesztési lehetőség elérhető, amire szükségünk lehet nail art fotók szerkesztésénél. Exportálásnál ugyanúgy lehet Instagram-ot választani, ahogy a Phonto-nál, de jpg fotót is menthetünk a galériánkba.

 

LiveCollage

usefule-apps-for-nail-artists

Jellemzően akkor használom, ha IG-re készítek kollázst, bár sok, egyéb funkciója is van ezen kívül. Lehet vele fotót szerkeszteni, retusálni, videót vágni (!), sőt még “élő matricákat” is rakhatunk fényképeinkre. Mivel a Snapseed kollázskészítésre nem alkalmas, ezért van külön erre egy alkalmazásom. Szöveget is tudunk rakni a fotóinkra, de hajlítani nem lehet benne, szóval, akinek nincs szüksége ilyen funkcióra, az kiválthatja a Phonto-t is.

Összegezve, ha kevés tárhely/memória áll rendelkezésünkre a telefonunkban, a LiveCollage remekül helyettesítheti a Snapseed és a Phonto használatát, igaz, egy kevés kompromisszummal.

Repost for Instagram

repost for instagram logo

Ezt az appot az Instagrammal kiegészítve lehet használni, és arra szolgál, hogy egyszerűen tudjunk “újraposztolni” vele egy IG-n megosztott fotót. Általában nyereményjátékoknál használom, és a következőképp működik:
Az Instagramban a megosztani kívánt képnél a bal felső sarokban lévő három pöttyre koppintva a “Copy Link” (Link másolása) menüpontot válasszuk ki. Lépjünk át a Repost applikációba, ami már automatikusan felkínálja a posztot 🙂 Szeretem, mert egyszerűen kezelhető kis app – és nem is tudok más módot egy bejegyzés újraposztolására.

Ebay

usefule-apps-for-nail-artists

Megemlíteném az egyik legnagyobb külföldi aukciós oldalt, aminek van saját applikációja is, és azt kell mondanom, hogy még jobban is működik, mint maga a weboldal. Sokkal átláthatóbb a felülete, a kezelhetőség, a licitálás, a vásárlás mind-mind nagyon kényelmes és kézreálló kis méretű mobilképernyőn is.

Pinterest

usefule-apps-for-nail-artists

Pinterest-et pedig nem kell senkinek bemutatnom, de mégis idekerült a listámba, mert sokszor inspirálódom rajta, és a mobil app ugyanolyan kényelmes, mint a weboldal. 🙂

XOXO, pp.

Bookmark the permalink.