December színei: piros

A decemberi színek közül a piros a következő, és tudtam,  hogy a legelső “blogos” manimat szeretném újraalkotni. Ezt a manikűrömet annyian dicsérték meg 2015. karácsonyán, hogy ennek hatására kezdtem el gondolkodni egy körmös blog elindításán. Kb. fél évet rágtam magam rajta, hogy kell-e egy újabb ilyen magyar blog, és úgysem fogja senki olvasni, de végül is úgy döntöttem, hogy a saját szórakoztatásomra kezdem el. Nem is tartottam blogszülinapot, mert nem tudok pontos dátumot a kezdetekre, a manikűrt viszont megjegyeztem. Akkor még közöm nem volt a nyomdázáshoz, és általában zseléből építettem a körmeim, ritkán lakkoztam.  3-4 hétig hordtam egy-egy díszítést, és akkoriban a géllakk sem volt még Magyarországon. A lakkozási mánia csak tavaly kezdődött a fent említett, sokat dicsért mani után, kb. a blog indításával egyidőben beszereztem az első BPS lemezem, és addig próbálgattam, amíg nem sikerült a nyomdázás. Azóta is töretlen a szerelmem a technika iránt, zseléről átálltam az átlátszó géllakkra, mert gyorsabb és egyszerűbb (és mivel nincs végzettségem a szakmában, szebb is a zselés építésemnél), és hetente többször lakkozom. Ennyit a körmös fejlődésemről, lássuk a manikűrt:

red-christmas-sweater-nail-art-01

Moyra 905 Béatrice | BPS BP-L018 lemez | PINPAI fehér nyomdalakk

Egyszerű, piros alapra fehérrel nyomdáztam karácsonyi mintákat. A körömágyam nagyon megszenvedi a hideget, hiába krémezem, borzasztóan néz ki. Tanácsot elfogadok a kezelésére. 😉

Nézzétek meg a többiek alkotását is:

XOXO, pp.

Bookmark the permalink.
 • Akane

  Nagyon jó lett 🙂 Szép ez a piros szín 🙂

  • pp.

   köszi! 🙂

 • T. “MyMomentNails” Andi

  Nagyon szép manikűr! Ami az én száraz körömágyamra is használt, az a ricinusolaj. DM-ben is hozzájutsz. Sokszor még mosogatás előtt is bedörzsölöm vele a körmeim környékét. Ha nincs lakkozás, akkor a körmeimre is kenem. Egy-két csepp elég, mivel elég sűrű. E vitamint is lehet hozzá adagolni. Amúgy van egy másik, csupa olajokból álló kencém is. Sok mindent kipróbáltam már, de eddig ez volt a leghatásosabb és leggyorsabb.

  • pp.

   köszönöm! mindenképp ki fogom próbálni 🙂