CAGIE gyűrűskönyvem

Sokat rágtam magam ezen a vásárláson, majd miután megrendeltem, sokat gondolkoztam, hogy megírjam-e a posztot róla. A vásárlás előtt kerestem teszteket, “review”-kat a CAGIE márkáról, de nem nagyon találtam Aliexpress és Ebay terméklinkeken kívül semmit (még weboldalt sem). Ugyanakkor az oldalt eredetileg a körmös alkotásaimnak és a Pullip babás őrületemnek akartam szentelni, nem terveztem egyébről írni. A babákról másfél év után sem esett szó, hiába a név (Dolls & Nails), viszont itt az új őrületem, a filofaxmánia, és hát annyira bejön a termék, hogy megírom Nektek a véleményem, hátha más is tervezi a CAGIE márkát választani.

Annak akit elkerült ez az őrület: a Filofax egy amerikai márka, ami gyűrűskönyveket, határidőnaplókat gyárt, de  elterjedt mint kifejezés, a gyűrűskönyvek elnevezésére is. A gyűrűskönyv elterjedése a praktikusságából fakad:  a benne tárolt lapokat egyszerűen az igényeinkre szabhatjuk, nem kell számunkra haszontalan oldalakat használnunk, mint egy átlagos határidőnaplóban (pl.: telefonregiszter, ami helyett én már a telefonom használom)

Idén májusban olvastam először Melcsi oldalán a Bullet Journaling-ról (bujo), ami kellemes időtöltésnek, de túl stresszesnek tűnik nekem. Kézi rajzból sosem voltam a legjobb, s egyelőre nem tudom, mikor tudnám beilleszteni a napjaimba azt, hogy ilyen és ehhez hasonló gyönyörű oldalakat készítsek. Ugyanakkor határidőnaplót középiskolás korom óta használok, és a nagyonszuperokos telefonom se váltotta le a papír alapú naptáram az évek során. Mivel szakmám (és munkám) szerint grafikus vagyok, arra a döntésre jutottam, hogy kellemes időtöltésként nem megrajzolom a lapokat, hanem számítógépen készítem el azokat, és így állítom össze a saját, bárhogyan variálható határidőnaplóm, amit lefűzhető gyűrűskönyvbe rendezek.

Szóval elkezdődött a keresgélés a megfelelő méretű/színű/szagú gyűrűskönyv után. Na nem, Filofax márkájút nem akartam borsos összegért, főleg, hogy nem tudtam/tudom, hogy valóban hasznos lesz-e számomra ez az új hobbi, és folytatni fogom-e évekig a használatát. Természetesen Ebay és Aliexpress volt a fő piac, ahol kerestem és találtam (!) szebbnél szebb “planner“-eket, viszonylag elérhető áron. Végül egy inkább cuki, mint szép mintát választottam:

Cagie planner review

A CAGIE márkának sokféle gyűrűskönyve van, és nagyon impozánsak a fotók, amiket készítenek róluk, úgyhogy egy picit féltem, ezért az összegért vajon tényleg ilyen minőséget kapok-e. Aliexpressen rendeltem 14.89$-ért (free shipping), és kb. 7-8 hét volt, mire megérkezett. Le a kalappal amúgy az Aliexpress tracking rendszere előtt, mindenről értesítést kaptam, mikor hagyta el Kínát és mikor került be Magyarországra, a postára, stb.

Én az A/6 méretet választottam, ami valójában nem is A/6, hanem 130×186 mm, a benne lévő lapok pedig 102×174 mm méretűek, ami a Filofax szabványméreteinél a Personal-nak felel meg. A könyv egy fehér papírdobozban érkezett, ami még egy kartondobozban benne volt (erről nem készítettem fotót), és ez az egész bubis csomagolásban volt, úgyhogy a csomagolás max. pontot érdemel.

Cagie planner review

Szúrja a szemem a cuki csomagoláson a helyesírási hiba…

Cagie planner review

Kár azért a helyesírási hibáért, de üsse kutya (vagy macska? höhö), azért igényes ez így is. (Volt a terméken még egy funkciótlan, macskás papírcsík, azt azonnal kidobtam, úgyhogy elnézést, arról nem készült fotó.) Elöl mágneses záródással egy macskafej nyúlik át, kicsit nekem a longcat-re emlékeztet. Kellemes csalódás volt a mágnes, azt hittem patentos megoldás, de ez sokkal jobb így. Az anyaga műbőr, inkább matt, mint fényes, a varrás szépen el van dolgozva, úgyhogy a kidolgozással semmi gond.

Cagie planner review

Cagie planner review

Lássuk a belbecset. A könyv elején és hátulján praktikus zsebek találhatók, elöl 4, hátul 1 nagyobb. Nyitásnál egy kartonlap köszönt bennünket, rajta végre egy webcímmel! Ha az ember rákeres csak úgy “CAGIE planner”-ként, nem dobja fel a weboldalt, ami vagy egy rettenetes SEO eredménye, vagy mert direkt nem is hirdetik. Szóval www.cagie.cn. A márkajelzést egy dombornyomás jelzi a legalsó zseben, de nem feltűnő és szép igényesen van kivitelezve.

Cagie planner review

Cagie planner review

Egy golyóstoll is érkezett a gyűrűskönyvvel, ami feketén (és viszonylag szépen) fog, de mivel én zseléstoll- és tűfilcpárti vagyok, így nem használom. (és szerintem a színe se illik a gyűrűskönyvhöz #colournazi)

Cagie planner review

Van lehetőségünk belívekkel vagy anélkül kérni (akkor kicsit olcsóbb), de szerintem érdemes azért a pár dollárért lapokat is kérni. 64 db vonalas, 8-8 db sima és pöttyös lapot kaptam, azt állítják 100 g-os, ezt nem tudom ellenőrizni, de nem ütött át rajta a tűfilcem, és ennyi nekem már elég.

Cagie planner review

Cagie planner review

A lapok színe amúgy nem teljesen hófehér, készítettem egy képet, hogy mennyire sárgásak.

5 db vastagabb karton elválasztólap is jött, mindegyiken egy-egy fura madárka és (azt hiszem) kínai szöveg van, amit nem nagyon sikerült lefordítani. 😀 Lehet jobb is így.

Cagie planner review

A fordító szerint: “Weight loss this thing I would like to understand the body and then thin buns face is also hungry edges and corners.” …

Cagie planner review

Nagyon aranyos részlet a tolltartó részen ez a kis töltőtoll-ikon, ezt csak érdekességképp fotóztam le.

 

Cagie planner review

Elöl praktikus zseb díszítéshez, fontos dátumok, teendők, bármi egyéb részére

Cagie planner review

Hátul nagyobb zseb, amibe egy max. 165 mm magas dokumentum fér be

Egy gyűrűskönyv legfontosabb része maga a gyűrűsor, ami ebben a Personal méretben 2×3 gyűrűt jelent. A záródása ugyan nem 100%-os, de nem zavaróan nyílt, úgyhogy a funkciót nem befolyásolja. Talán a rendszeres használat miatt lehet, hogy ki fog nyílni jobban, erről majd később tudok nektek írni. Ilyen összegért már amúgy is csodálkozom, hogy milyen igényes és szép a termék.

Összegezve, aki CAGIE gyűrűskönyvet (planner-t) készül venni, jó vásárt tesz, mind kinézetre, mind funkcióját tekintve elégedett vagyok a termékkel (kb. 2 hete használom), és már tervezem is, hogy veszek még egyet, ami kicsit elegánsabb és ősziesebb/téliesebb.

Ti mit használtok a mindennapok megkönnyítésére? Hagyományos határidőnaplót vagy már okostelefont?

XOXO, pp.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.