Teszt: BPS Mirror Polish

Még június közepén rendeltem Ebayről ezt a csomagot, de mire megjött és mire volt időm rendesen tesztelni, augusztus közepe lett. 🙂 A Born Pretty Store oldalán “akciósan” szokták 9.99$-ért árulni (amúgy 17.90$) ezt a különleges, két lakkot tartalmazó szettet, míg az Ebayen 2.50$-ért jutottam hozzá aukción. Mikor megrendeltem, azt hittem, hogy géllakkok, és igencsak meglepődtem, amikor kibontás után észleltem, hogy amúgy levegőre száradnak. Az egyikük a “mirror polish”, a másik pedig a hozzátartozó fedőlakk.

Born Pretty Store Mirror Polish Review

Swatch stick-re felkenve nem adott olyan szép tükrös eredményt, mondtam is magamban, hogy na, megint bedőltem az “igazi, utánozhatatlan, medzsik mirror-effektnek”. A lábujjaimra kentem fel, kb. 2 nap után kezdett el darabokban leesni (!!), de volt amelyik egy az egyben levált. Nem is olyan szép tükörfelületű, nem is tartós, nagy csalódásként könyveltem el.

Born Pretty Store Mirror Polish Review

De azért nem adtam fel, mikor frissen volt géllakkozva a kezem, akkor kipróbáltam, és tádáámmm, működik:

Born Pretty Store Mirror Polish Review

Átlátszó, fixálásmentes géllakra kentem, de valószínű, hogy ugyanilyen eredményt ad, ha egy-két réteg (körömfelület barázdáltságától függ) alapozó rétegre kenitek fel. Én 2 rétegben kentem, de egy réteg után is ilyen. Az állaga nagyon érdekes, olyan, mintha semmi nem lenne az ecseten, és még is nagyon könnyen terül, körömágyra főleg! És utána elég nehéz eltávolítani a kéretlen helyekről, úgyhogy csak óvatosan lehet vele bánni. 🙂 Fedőlakk nélkül nem létezhet, azonnal befogja a ruhát, kezet, bármit, amihez hozzáér. Még a víz is lemosta valamennyire, direkt kipróbáltam. A hozzáadott fedőt használtam rá, ami szerintem vizes alapú, legalábbis pont olyan, mint az Essence vízbázisú fedőlakkja (Blossom Dreams Top Coat), sajnos nem találtam semmilyen összetevő listát a neten, úgyhogy ez csak tipp. De mivel együtt érkeznek a csomagban, ezért nem teszteltem más fedővel.

Born Pretty Store Mirror Polish Review

Tartósságát tekintve nekem már másnap elkezdett kopni, de erre a webshopban fel is hívják a figyelmet,  hogy max. 1-2 napig hordható, úgyhogy nem árulnak zsákbamacskát. Egy-egy partira/eseményre tökéletes választás lehet, de aki hosszútávon szeretne krómhatást, az sajnos továbbra is a krómporral tudja csak elérni.

Born Pretty Store Mirror Polish Review

Nagyon szép a lakk, és valóban “medzsik mirror effekt”, ha az ember alapra keni fel, de még az akciós webshop-os áron sem venném meg, nem hogy 17 $-ért.

Nektek hogy tetszik?

XOXO, pp.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.